Gå til hovedindhold

Kommunalbestyrelsen og ældrerådet fik rundvisning i de nye plejeboliger

Onsdag den 20. marts fik kommunalbestyrelsen og ældrerådet en rundvisning på etage 3, 4 og 5 af den tredje etape af Albertshøj, hvor de første beboere flytter ind i midten af april. Det betyder, at Albertshøj samlet set snart kan huse 117 beboere, hvor det hidtil har været muligt at huse 81

Indhold

    Etape 3 af Albertshøj i Albertslund Centrum har vist sig at være noget af en bjergetape. Men nu er en af målstregerne på etapen ved at være nået. Således flytter de første beboere ind i midten af april. Onsdag den 20. marts fik kommunalbestyrelsen og ældrerådet en rundvisning i det nye byggeri. De fik set de tre etager, hvor beboere altså begynder at flytte ind i ugerne efter påske  

    Snart kan Albertshøj samlet set huse 117 beboere. Det er en udvidelse med 36 fra de 81 beboere, som ældrecenteret med etape 1 og 2 har kunnet huse. 

    Boligerne i etape 3 er lidt mindre end boligerne i etape 1 og 2. I Etape 3 er fællesrum indrettet demensvenligt, hvilket tilgodeser særligt sårbare beboere, som f.eks. beboere med demens eller beboere med andre kognitive eller psykiske udfordringer. Connie Lemvig, der er leder af Albertshøj, sætter lidt flere ord på:

    ”Boligerne er demensegnet. Og vi planlægger at følge specialerne på de forskellige afdelinger, så 5. sal fortrinsvis modtager borgere med demens, 4. sal borgere med psykosociale problemstillinger, og 3. sal somatiske borgere med almene aldersbetinget problemstillinger.”

    Rundvisning i de nye boliger og fællesrum
    Onsdag den 20. marts var medlemmerne af kommunalbestyrelsen og ældrerådet på rundvisning i de nye boliger og fællesrum. Her fik de også indsigt i de planer om de forskellige specialer på de tre etager. 

    På rundvisningen hørte de også om personalesituationen. Connie Lemvig siger om den:

    ”Vi har måtte rekruttere flere nye medarbejdere, da vi går fra 81 beboere til 117 beboere med den nye etape 3. Vi har valgt at blande nyt og ”gammelt” personale - dels for at tage godt imod de nye, men også for at sikre en ens kultur.”

    Personalesammensætningen består ifølge Connie Lemvig både af social- og sundhedshjælpere, social- og sundhedsassistenter, ernæringsassistenter og sygeplejersker. Der vil forsat være en, og samme, afdelingsleder pr. etage på tværs af Albertshøj. 

    Indflytning efter påske
    Det betyder altså alt sammen, at der snart kommer liv i det nye tårn i hjertet af Albertslund. 

    ”Planen er, at vi i et samarbejde med visitationen flytter beboerne stille og roligt ind fra uge 16 til uge 21,” siger Connie Lemvig, som forventer, at de første seks beboere flytter ind i de nye boliger den 15. april.