Gå til hovedindhold

Resultatet af årets bolsjelæsning: 197.783 søde sider læst

3. klasserne i Albertslund har for 26. gang deltaget i Albertslund Biblioteks årlige bolsjelæsning. I år har 3. klasserne på Albertslunds skoler læst 197.783 sider.

Indhold

    Albertslund Bibliotek har igen i år forsøgt at øge læseglæden, og forbedre læseevnen hos kommunens børn. Midlet var traditionen tro en sød belønning!

    Børnene får et bolsje pr. 50 læste side. 3. klasserne har læst 197.783 sider fra mandag den 13. marts til fredag den 24. marts – SEJT GÅET!

    Børnene er sammen om at skrabe bolsjer sammen, så alle børn har fået samme antal bolsjer uanset hvor meget den enkelte klasse har læst. Klasserne har udsmykket deres eget unikke bolsjeglas, der undervejs i perioden har stået udstillet på biblioteket.

    Onsdag den 29. marts blev det flotteste bolsjeglas kåret ved et arrangement i Musikteatret. Albertslund Musikskole varmede børnene op med fællessang og tryllekunstneren Lars U tryllede for børnene. I år var det 3.A fra Herstedvester skole, der havde lavet det flotteste bolsjeglas. Sejt gået!

    Som ekstra belønning fik alle klasser en bog til læsning i klassen, så nu har læselysten ingen undskyldning for ikke at vare ved…

    Kort og godt om Bolsjelæsningen 2023

    • Alle 3. klasserne (inklusiv Albertslund Lilleskole) har været tilmeldt Bolsjelæsningen – sådan har det været de sidste mange år, og det er blevet en tradition at være med.
    • I ugerne op til Bolsjelæsningen blev klasserne inviteret til biblioteksorientering, hvor medarbejdere fortalte dem om biblioteket, om Bolsjelæsningen og om en masse gode bøger. Biblioteket har hjulpet dem med at finde bøger, som passer til det enkelte barn.
    • De børn, der ikke havde et lånerkort til biblioteket i forvejen, har nu fået et.
    • Fra mandag den 13. marts kl. 8 til fredag den 24. marts kl. 8 har børnene læst derud af, alt det de kunne.
    • Onsdag den 29. marts blev årets afslutnings-arrangement afholdt i Musikteatret. Klasserne fik deres fyldte bolsjeglas tilbage. Hver klasse fik også et diplom, hvor der står, hvor mange sider deres klasse har læst.