Digital selvbetjening til virksomheder og selvstændige

Fra efteråret 2011 blev det obligatorisk for virksomheder og selvstændige at benytte NemRefusion, når man skal anmelde syge- og barselsdagpenge
9. maj
2012

Der kan derfor ikke længere benyttes papirblanketter. En indberetning skal ske via NemRefusion. Indberetning på papir vil blive afvist.

 

NemRefusion er en digital selvbetjeningsløsning, hvor man hurtigt og nemt kan indberette oplysninger om sygdom og barsel.

 

Der skal benyttes en digital medarbejdersignatur for at kunne indberette via NemRefusion.

Har du ikke allerede en medarbejdersignatur til din virksomhed, kan du let bestille en på danid.dk/bestilling eller på virk.dk/bestilling. Har du en privat NemID, kan du benytte den til at bestille og derved modtage medarbejdersignaturen med det samme.

NemID til private/borgere kan IKKE benyttes til at logge på NemRefusion.

 

Nemrefusion Support

Ring på tlf. 44 60 72 13 (Ma-fre kl. 8.00-16.30) Eller send e-mail til supportemrefusion.dk

Spørgsmål vedr. log-in og rettigheder til at underskrive med Digital signatur fra DanID

 

DanID Erhvervssupport

Send besked til DanID fra www.netsdanid.dk (gå til ”OM NETS DANID”, ”kontakt os”, ”skriv til os” for at sende beskeden) eller ring på tlf. 80 30 70 90 og tryk ”2” for ”administrator…” (ma-fre kl. 8.30-20.00 samt lø-sø kl. 10-16).

 

Du kan læse mere om NemRefusion på www.nemrefusion.dk

 

 

Nye anmeldelsesfrister fra 2. april 2012

 

Arbejdsgiverrefusion

Arbejdsgivers anmeldelsespligt er ændret fra 4 til 5 uger, gældende for fravær, hvor 1. sygedag ligger efter 2. april 2012.

 

Lønmodtager og ledige

Fristerne for at anmode om sygedagpenge fra kommunen er også ændret for lønmodtagere, der ikke modtager løn eller dagpenge fra a-kassen under fraværet.

Det nye er, at anmodningsfristen på 8 dage bliver beregnet ud fra det tidspunkt, hvor NemRefusion har udsendt underretningsbrevet til den sygemeldte.

 

VIGTIGT: Underretningsbrevet er borgerens anmodning om sygedagpenge, modtager kommunen ikke dette brev i udfyldt stand, kan der ikke udbetales sygedagpenge.

Albertslund Kommune

Nordmarks Allé
2620 Albertslund
Tlf. 43 68 68 68

albertslund@albertslund.dk

Hurtig adgang

Oversigt