Nyt plejecenter og sundhedshus i Albertslund

Albertslund Centrum får et nyt plejecenter og sundhedshus. Det besluttede kommunalbestyrelsen på kommunalbestyrelsesmødet tirsdag den 11. september. Alle partier undtagen Enhedslisten stemte for de nye byggerier. 

12. sep.
2012

Kommunalbestyrelsen besluttede på deres møde tirsdag den 11. september at byggeriet af et nyt plejecenter og sundhedshus i Albertslund Centrum skal sættes i gang. Og den beslutning glæder borgmester Steen Christiansen:

"Det er en fantastisk mulighed for at løfte centrum i byen og samtidig understøtte borgernes plejebehov og tage hånd om borgernes sundhed”, siger han. 

Byggeriet af plejecentret og sundhedshuset er blevet en realitet efter Albertslund Kommune tidligere på året solgte centeret i byen. Den samlede investering er på 250 mio. kr. og byggeriet er et led i udviklingen af byen, som kan matche og understøtte den store investering, der sker i renoveringen af de almene boliger. 

Først plejecenter og så sundhedshus
Projektet er delt op i to faser. I den første fase bygges 63 plejeboliger, 15 ældreboliger, et varehus og et parkeringsdæk. I anden fase bygges yderlige 18 plejeboliger, 12 fleksible pladser som kan bruges til aflastning, til akutte behov for plejeplads og til genoptræningspladser. Det er planen, at der i anden fase bygges et sundhedshus, hvor bl.a. genoptræningen samles og sygeplejeklinikken placeres: 

”Byggeriet af et plejecenter, et sundhedshus, et nyt varehus og en parkeringskælder er et projekt, der vil løfte kommunens service, byen som helhed og Albertslund Centrum i særdeleshed,” siger Steen Christiansen. 

Det første spadestik bliver taget i foråret 2013 og den første plejebolig forventes at stå færdig i starten af 2015. Forberedende arbejde vil dog blive sat igang i løbet af efteråret 2012. 

Du kan læse mere planerne for udvikling af Albertslund Centrum på www.albertslund.dk/centrum

På mødet den 11. september blev også budgettet for 2013 1. behandlet. Læs referat fra mødet (publiceres i løbet af onsdag den 12. september). 

Albertslund Kommune

Nordmarks Allé
2620 Albertslund
Tlf. 43 68 68 68

albertslund@albertslund.dk

Hurtig adgang

Oversigt