Danmarks første cykelsupersti indviet i Albertslund

Over 200 borgere, politikere, embedsmænd mfl. samledes lørdag den 14. april ved Albertslund Station, hvor de i samlet trop indvigede og cyklede på "Albertslundruten", Danmarks første cykelsupersti, fra Albertslund til Vesterport i København.  
16. apr.
2012

Hør borgmester Steen Christiansen i et interview i P4 om Albertslundruten

Lørdag den 14. april blev Danmarks første cykelsupersti indviet i Albertslund. Blandt deltagerne var borgmester Steen Christiansen og medlemmerne af Kommunalbestyrelsen Paw Østergård Jensen, Leif Pedersen og Henning Lindhardt.

Om den nye cykelsupersti siger borgmester Steen Christiansen:

"”Med den nye cykelsupersti mellem Albertslund og København bliver det både hurtigere og nemmere at cykle til og fra arbejde og uddannelse for en lang række borgere. Af og til kan det godt være, at bilturen er et kvarter hurtigere end at cykle. Men ved at cykle har du også fået dagens motion og behøver derfor måske ikke et smut i fitnesscenteret senere, og dermed bliver cyklen også på den front det gode valg. Det er en del af det mindset, der skal vokse, tror jeg."

Den nye cykelpendlerrute er 17,5 kilometer lang og går fra Albertslund til Vesterport. Cykelsuperstien er den første i et planlagt net på i alt 26 cykelsuperstier i hovedstadsområdet.

Målet med cykelsuperstierne er at det skal være let og hurtigt at cykle fra sin bolig til sit arbejde eller uddannelsessted - også på de lange strækninger. Derfor har cykelsuperstierne så få stop og forhindringer undervejs.

På C99 Albertslundruten er der blandt andet arbejdet med grønne bølger, opsat nedtællingssignaler, fjernet forhindringer, forbedret kryds - og der er opsat cykelpumper for hver 1,6 kilometer. Ruten bliver markeret med en orange stribe malet på asfalten.

C99 Albertslundruten går igennem Albertslund, Glostrup, Rødovre, Frederiksberg og København.

Download og print et kort over ruten på undersiden Cykelsuperstier på Albertslund Kommunes hjemmeside.

Læs mere på siden om cykelsuperstier og på www.cykelsuperstier.dk.

 Cykelsupersti logo

 
Rammen for dagen var orange!


"Super hurtigt fremme - super hurtigt hjemme" er budskabet for Danmarks første cykelsupersti "Albertslundruten", der med tiden suppleres med flere "superstier".


Borgmester Steen Christiansen var med til at indvie Albertslundruten lørdag den 14. april.


De to medlemmer af Kommunalbestyrelsen, Leif Pedersen og Henning Lindhardt, tog også turen på de 17, 4 km. fra Albertslund til Vesterport.


Også medlem af Kommunalbestyrelsen. Paw Østergård Jensen, var med til at indvie den nye cykelsupersti.


Kommunaldirektør Bo Rasmussen var også blandt de over 200 deltagere på den første officielle cykeltur på Albertslundruten.


Der var appelsiner til deltagerne...


... og økologiske juicebrikker.


Over 200 cyklister udgjorde "optoget", der markede indvielsen af Danmarks første cykelsupersti, Albertslundruten.

Albertslund Kommune

Nordmarks Allé
2620 Albertslund
Tlf. 43 68 68 68

albertslund@albertslund.dk

Hurtig adgang

Oversigt