Vi skruer op for klimaambitionerne

Albertslund Kommune har netop underskrevet Green Cities’ nye samarbejdsaftale.

6. sep.
2012

Albertslund Kommune har for nylig indgået en ny samarbejdsaftale med de øvrige Green Cities-kommuner, der sætter højere mål for kommunernes reduktion af CO2-udslip end målene i den nationale energiaftale, som et bredt flertal i Folketinget vedtog i marts i år.

Borgmester Steen Christiansen glæder sig over den nye samarbejdsaftales høje ambitioner på klimaområdet:

"I Albertslund er vi meget tilfredse med den nye ambitiøse samarbejdsaftale i Green Cities, hvor vi blandt andet på trafik- og klimamålene går længere end de nationale målsætninger. Vi forventer, at vi sammen med de andre kommuner i samarbejdet kan skabe nye spændende grønne projekter og løsninger og være med til at inspirere både de nationale lovgivere og andre kommuner. I Albertslund Kommune ønsker vi fortsat at gå forrest på miljøfronten – til fordel for den enkelte borger, det lokale miljø og det globale klima. Det er den nye aftale et ambitiøst led i."

Fem år foran

Samarbejdsaftalen forpligter stadig Green Cities-kommunerne til at reducere deres CO2-udslip med 25% for kommunens geografiske område inden 2015, hvilket er 5 år tidligere end det nationale mål. Desuden indeholder den nye aftale et nyt mål om, at hele Green Cities-kommunernes el- og varmeforsyning skal være CO2-neutral allerede i 2025. Det nationale mål er, at hele landets el- og varmeforsyning skal være CO2-neutral i 2035.

Det er tredje gang, at Green Cities-kommunerne underskriver en samarbejdsaftale, der forpligter kommunerne til at arbejde hen mod opfyldelsen af en række fælles grønne mål. Aftalen indeholder konkrete mål inden for emnerne klima, grundvand, økologiske fødevarer, natur, trafik og affald. 

Læs mere om Green Cities og den nye samarbejdsaftale på: www.greencities.dk.

 

Albertslund Kommune

Nordmarks Allé
2620 Albertslund
Tlf. 43 68 68 68

albertslund@albertslund.dk

Hurtig adgang

Oversigt