Elever enige om en skaterpark

Der skal etableres en skaterpark på området omkring Birkelund Svømmehal – det har kommunens 6. klasser besluttet på elevbyrådsmødet tirsdag den 7. februar
7. feb.
2012

Efter to timers elevbyrådsmøde med præsentationer, diskussioner og nye perspektiver på elevernes syv forskellige projekter besluttede flertallet i elevbyrådet med borgmesteren for bordenden, at der skal etableres en skaterpark ved Birkelund Svømmehal.

Elevbyrådsdagen har i år taget afsæt i temaet ”Byplanlægning – præg din by”. Kommunens 6. klasser har i undervisningen op til selve mødet arbejdet med temaet, og på mødet kunne de præsentere syv spændende og iderige forslag/projekter til fornyelse i byen.

Eleverne viste som en del af præsentationen på mødet modeller af deres projekter. Der var udover skaterparken modeller af graffitilabyrint, svævebane ved Herstedhøje, BMX-bane og jungle/naturlegeplads
- alle modellerne kan ses i rådhushallen, hvor de er udstillet frem til den 20 februar.

Opgaven omkring etableringen af skaterparken videregives til Miljø- og Teknikforvaltningen, som står for den videre proces. Der skal indhentes et tilbud og klassen der har udarbejdet skaterparkforslaget vil indgå i forløbet, som en følgegruppe. Skaterparken forventes etableret ved udgangen af 2012.

Borgmester: Demokrati i børnehøjde glæder mig
Borgmester Steen Christiansen, der som mødeleder sad på sin sædvanlige plads, siger om dagen:

"Det er vigtigt, at byens borgere er med til at præge byens udvikling. Det er deres by. På Elevbyrådsdagen er det børnene, det handler om. Her bliver eleverne fra byens 6. klasser enige om, hvad de synes er vigtigt i byen. Men det er ikke bare den ene dag, det drejer sig om. Gennem en periode har eleverne haft "demokrati" og i år også temaet "byplanlægning - præg din by til fremtiden" på skoleskemaet og forberedt sig på mødet. Det er der kommet syv rigtig gode forslag ud af, synes jeg. Demokratiet er fundamentet i vores samfund, og derfor er det også fornuftigt, at børnene tidligt får det tæt ind på livet. Så det er en dag for demokratiet i børnehøjde, og det glæder jeg mig over."

Albertslund Kommune

Nordmarks Allé
2620 Albertslund
Tlf. 43 68 68 68

albertslund@albertslund.dk

Hurtig adgang

Oversigt