Albertslund Kommune

 

Tag stilling til trykte reklamer

Albertslund Kommune lancerer i dag i en ny kampagne, der opfordrer borgerne til at tilmelde sig ordningen "Reklamer - Nej tak" og i stedet benytte nettet til at finde de gode tilbud.
5. maj 2011
Reklamer nej tak kampagne

Med kampagnen "Reklamer - nej tak" sætter Albertslund Kommune fokus på de husstandsomdelte reklamer, og på den mulighed, borgerne har for at melde dem fra. - Mange læser slet ikke deres tilbudsaviser, og det er dem, vi først og fremmest gerne vil nå, siger Sara Rosendal fra Affald & Genbrug, som er med til at koordinere kommunens indsats.

- Mange ved ikke, at der findes hjemmesider med alle ugens tilbudsaviser, hvor man f.eks. kan søge på tværs efter ugens bedste tilbud på en enkelt vare eller abonnere på forskellige nyhedstjenester. Derfor sætter kampagnen også fokus på de elektroniske alternativer, fortæller Sara Rosendal og fortsætter:

- Vi håber, at kampagnen kan være med til at gøre mængden af affald i kommunen mindre. Og med ca. 60 kg reklamer årligt i hver husstands postkasse er der tale om et ret stort potentiale. Derfor har vi valgt at uddele postkort med en guide til at tilmelde sig nej tak-ordningen til alle de borgere, der endnu ikke siger nej tak til reklamer.

Uddelingen af postkort foregår i uge 19. Derudover vil kommunen gøre opmærksom på kampagnen med klistermærker på aviscontainere og med plakater i Albertslund Centrum, på biblioteket og på genbrugsstationen. På genbrugsstationen kan man også tage en folder, der fortæller, hvordan man tilmelder sig nej tak-ordningen.

Ifølge en helt ny YouGov-undersøgelse opfatter 95 % af borgerne i Albertslund Kommune det som et miljøproblem, at en husstand årligt modtager ca. 60 kg reklamer. I kommunen har 24 % husstande i dag et "Nej tak"-mærkat fra Post Danmark på postkassen. Det betyder, at der årligt smides ca. 586 tons reklamer ind i de øvrige borgeres brevsprækker.

Læs mere om kampagnen på www.reklamernejtak.nu.


Ophavsretten tilhører Albertslund Kommune.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.