A-lampen

Albertslund Kommune skifter de gamle glødepærer ud med energieffektive lysdioder. Kommunen har dermed realiseret et af de vigtigste mål i kommunens belysningsplan om at videreudvikle en høj miljøprofil og anvise nye tekniske løsninger.

Kommunen har fået udviklet en ny parklampe, A-lampen, og et nyt tunnelarmatur, som begge er baseret på den nyeste LED-teknologi. Albertslund Kommune modtog Dansk Energis ELFORSK pris 2009 for udviklingen af A-lampen.

A-lampen, der sparer mere end 50 % på elforbruget sammenlignet med den klassiske Albertslundlampe Albertslund, er blevet til i et samarbejde med ark-unika, Odgård Design, Philips Lighting, DTU Fotonik og DONG Energy.

Film om A-lampen

Den nye LED-teknologi har en lang række fordele sammenlignet med de traditionelle lyskilder – lysdioderne har bl.a. en meget lang levetid, har lavere vedligeholdsomkostninger og er mere energieffektive end f.eks. glødelamper og halogenlamper. Lysdioderne giver retningsbestemt lys, har dynamisk farvestyring og er miljøvenligt uden brug af kviksølv og ingen infrarød eller ultraviolet stråling i det synlige lys.

A-lampen kan bl.a. ses på P-pladsen ved Herstedvester Skole, langs kollegiestien ved Rådhusstien, på P-pladsen ved rådhuset, langs Damgårdsstien, på P-pladsen ved Gate 21,Vognporten og ved Pensionatet Herstedøster Sidevej.

Albertslund Kommune

Nordmarks Allé
2620 Albertslund
Tlf. 43 68 68 68

albertslund@albertslund.dk

Hurtig adgang

Oversigt