Albertslund Syd

Vinderprojekt tegner nyskabende transformation af Albertslund Syd. 

En omfattende transformation af Albertslund Syd er på vej.

Områdefornyelsen har allerede givet Albertslund Syd forskønnede udearealer, aktivitetspladser og igangsat fællesaktiviteter i bydelen. Næste skridt er renoveringen af de mange boliger i Albertslund Syd. Renoveringen sker med støtte fra Landsbyggefonden.

Indsatsen er samlet i Masterplan Syd, der er et partnerskab mellem Albertslund Boligselskab, Vridsløselille Andelsboligforening og Albertslund Kommune.

Vinderprojektet er kåret - renovering af gårdhusene i Albertslund Syd

Bo-Vest har i samarbejde med Albertslund Kommune afholdt en kombineret projekt- og idékonkurrence. Dels skulle deltagerne i konkurrencen give forslag til en storskala-renovering af 1.000 gårdhuse i Albertslund Syd, dels idéer til en bymæssig transformation af bydelen.

Der indkom fem projektforslag af høj kvalitet. Bedømmelsesudvalget udpegede et team med Wissenberg i spidsen som vinder.

Wissenberg fungerer som totalentreprenør for projektet, der bliver til i et samarbejde med tegnestuen Vandkunsten, Lise Gamst, Ecosisterna Urbano, Transolar, Imgaine Envelope, Daniel Wedel fra Soul Food, Simon Austin og Mar Vacher.

Læs pressemeddelsen om afgørelsen.

Gå på en visuel rundtur i vinderprojektet.

Du kan også hente det samlede vinderprojekt. For at gøre det lettere at downloade, har vi delt det op i fire dele.

Vinderprojekt del 1

Vinderprojekt del 2

Vinderprojekt del 3

Vinderprojekt del 4

dommerbetænkningen skriver bedømmelsesudvalget blandt andet:

"[Vinderprojektet] formår på inspireret og inspirerende vis at brigne de væsentlige og betydningsbærende arkitektoniske og ikke mindst boligkulturelle værdier smukt videre. På denne måde vil forslaget være i stand til at indfri boligorganisationerne og kommunens forventninger til at omdanne Albertslund Syd til et nyt visionært bæredygtigt boligområde - der fortsat kan blive en levende inspirationskilde for alle."

Se udstillingen med alle fem projektforslag

De fem projekforslag inklusiv vinderprojektet er udstillet i vandrehallen på Albertslund Rådhus til og med fredag den 22. juni. Udstillingen er åben for alle.

Albertslund Kommune

Nordmarks Allé
2620 Albertslund
Tlf. 43 68 68 68

albertslund@albertslund.dk

Hurtig adgang

Oversigt