Indmeldelse og udmeldelse

Albertslund Kommune har pladsgaranti for alle børn, der er mindst 6 måneder gamle, og som har været skrevet op til en plads i mindst 3 måneder.

Regeringen har besluttet at man fra 1. december 2012 skal skrive sit barn op digitalt.

Du skriver dit barn op til en plads i en daginstitution eller til dagplejen i den digitale pladsanvisning

Det kræver, at du har NemID. Har du ikke NemID kan du få udsted en på biblioteket. Du kan få hjælp til opskrivningen af dit barn ved at møde personligt op med dit NemID på Biblioteket.

Venteliste
Det er optagelsesreglerne, der afgør, hvor på ventelisten dit barn står. Du kan læse optagelsesreglerne her.

Klage
Hvis du ønsker at klage over den institutionsplads, som dit barn har fået eller dit barns placering på ventelisten, skal du sende en e-mail til bkv@albertslund.dk (Skriv "Klage over institutionsplads" i emnefeltet).

Hjælp til den digitale pladsanvisning
Hvis du har brug for hjælp til at benytte den digitale pladsanvisning kan du ringe til Borger & Ydelsescentret på 43 68 68 68. Du kan møde op for personlig vejledning og hjælp på biblioteket. Du kan også sende en e-mail til borgerserivce@albertslund.dk (Skriv "Pladsanvisningen" i emnefeltet).

Ændre dine ønsker
Hvis du har skrevet dit barn op til en plads elektronisk, kan du stadigvæk ændre dine ønsker til institutioner eller rette i det, som du har skrevet i den digitale pladsanvisning. Hvis du har problemer med at ændre dine ønsker i den digitale pladsanvisning, skal du henvende dig til Pladsanvisningen på tlf. 43 68 68 68 eller sende en e-mail til borgerserivce@albertslund.dk (Skriv "Pladsanvisningen" i emnefeltet).

Fra vuggestue til børnehave i fleksinstitutioner/børnehuse
I fleksinstitutioner/børnehuse er aldersgrænserne mellem vuggestue og børnehave flydende. Forældrebetalingen følger barnets alder, dvs. vuggestuetakst til og med 2 år og 9 måneder og børnehavetakst fra 2 år og 10 måneder, uanset i hvilken gruppe barnet fysisk er placeret. Flytning af børn mellem grupperne internt i institutionen er lederens ansvar.

Ny borgerbetjening

Fra 1. september 2013 kan du ikke længere møde uanmeldt i Borger & Ydelsescentret på rådhuset. Du skal i stedet for ringe på 43686868, hvis du skal tale med en sagsbehandler i Borger & Ydelsescentret. Kan henvendelsen ikke klares pr telefon, har du mulighed for at bestille tid på samme telefonnummer.

Albertslund Kommune bliver mere digital

Fra 1. december skal du gå på nettet, hvis du vil melde flytning, bestille sundhedskort eller skrive dit barn op til daginstitution

Albertslund Kommune

Nordmarks Allé
2620 Albertslund
Tlf. 43 68 68 68

albertslund@albertslund.dk

Hurtig adgang

Oversigt