Mennesker på Herstedhøje

Albertslunds mærkesager

Kun 20 minutter fra Rådhuspladsen i København ligger Albertslund. Omgivet af skov og grønne områder er det en by, hvor boligområder og natur går hånd i hånd. Over 60 % af Albertslund Kommune er dækket af skov og grønne områder.

Et alsidigt kulturliv skaber en dynamisk by med et rigt foreningsliv og en lang række fritidsaktiviteter for børn, unge, ældre – og forældre. Se f.eks. en god film i Albertslund Biograferne, bliv underholdt på Hovedbiblioteket, tag en dukkert i én af svømmehallerne eller i Frluftsbadet Badesøen, lær at spille violin på Musikskolen, besøg Vikingelandsbyen, se en teaterforestilling i MusikTeatret eller gå til koncert på Forbrændingen.

Albertslund Kommune har gennem mange år været kendt for en høj standard på børneområdet, der er båret af nærværende, engagerede og kompetente voksne. Den pædagogiske kvalitet følges op af høj kvalitet på madfronten - i daginstitutionerne får børnene mad, der er over 80% økologisk. Det er landets højeste økologiprocent.

Albertslund Kommune er frontløber på miljøområdet og er et laboratorium for byudvikling, hvor nye løsninger udvikles og afprøves med fokus på energieffektivitet til fordel for den enkelte borger, det lokale miljø og det globale klima. Albertslund er blevet udnævnt til Nordisk Energikommune 2011.

Ca. 28.000 borgere er de levende billeder, der er med til at skabe den gode energi, der kendetegner Albertslund.

Alt dette gør i mere end én forstand Albertslund til en bæredygtig forstad til København, hvor det er rart at bo. 

Kommunens mærkesager 
Kommunens tre mærkesager børn og unge, kultur og miljø er med til at skabe rammerne for det stærke fællesskab i Albertslund. Du kan læse mere om mærkesagerne i menuen til venstre.

Motion i det fri

Over 60 % af Albertslund Kommune er skov og grønne områder. Sammen med et unikt stisystem giver det ideelle rammer for at cykle, løbe eller gå en tur i det fri. 

Nærhed og grønne områder

Læs hvorfor familien Holberg-Jørgensen valgte at flytte til Albertslund...

Albertslund Kommune

Nordmarks Allé
2620 Albertslund
Tlf. 43 68 68 68

albertslund@albertslund.dk

Hurtig adgang

Oversigt